понеделник, 28 август 2017 г.

Технологии за домакини


Не знам защо като се каже технологии, хората масово си представят единствено и само компютри. И това кара мнозина, особено дамите, да се дърпат от темата и да обясняват, че са старомодни и не си падат много по новите технологии.
Дълбоко невярно! Всъщност толкова сме се сраснали с технологиите, че масово сме неспособни да оцелеем, ако внезапно изчезнат от живота ни. И това важи много повече за коя да е средностатистическа домакиня, отколкото за средностатистическия й спътник в живота.
Последният в дома си отваря хладилника, вади бира, сяда срещу телевизора и хваща дистанционното. Докато домакинята умело борави умело минимум още с печка, пералня и прахосмукачка. И винаги се нуждае от по-нова и по-добра версия.
Да изреждам ли още? Миксери, чопъри, кухненски роботи, кафе-машини, тостери...
Аз не мога да меся. Но откак имам домашна хлебопекарна... елате ме вижте!


Гофретите със сигурност са измислени преди гофретника, обаче кой може да опече дори една-единствена гофрета без нарочния уред???
А къде търсим все по-нови и впечатляващи рецепти, които да изпълним на все по-новите си и модерни кухненски уреди? Интернет - през все по-новите ни и модерни телефони, без които отдавна не можем да живеем. Повече самочувствие, дами! Помислете:
Телефон с камера -> дете с торта -> щрак! -> социална мрежа... и домакинята вече се похвалила и с детето, и с тортата, и с новия си телефон :)
Това вече го могат и бабите. Нашите са с по-модерни телефони от мен, честно! И печките, и хладилниците, и пералните им - също, защото докато се колебаеха, излязоха по-нови модели...
Ако погледнете така на нещата, ще разберете, че компютърът е просто още един уред с повечко копчета и само от вас зависи да го опознаете и обикнете както умния си телефон или микровълновата! И да го направите свой първи помощник :) Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар